Cégünkről

Hagyomány, Stílus, Innováció.

A Lisap cég története 1952-ben kezdődött, amikor az újdonságokra nyitott, őrült zseninek is becézett Carlo Locatelli egy milánói édességgyár maradék zsírjainak elszappanosításával létrehozta a Lisap első termékét. Ebből született meg a Lauron sampon, mely magas kókusz zsíralkohol tartalmának köszönhetően  koncentrált krémsampon lett. Az elnevezés a termékben található lauril-szulfátnak köszönhető, amely a mai napig számtalan kozmetikai termék címkéjén olvasható. Locatelli a kezdetektől fogva nemzetközi méretekben gondolkozott, és a második világháború utáni építkezések alatt ő is megjelent a Lisap gyár tervével. Elgondolása hamar valósággá vált, így megkezdődhetett a termékek gyártása. A Lauron hamar ismertté vált és hamar elkezdte  új termékek gyártását. 1959-ben megjelent az első hajfesték, a Lisatint, majd ezt követte 1960-ban a Tinctal, ami egy fénylő hatást ígérő színező por volt. A termékek egymást követték, majd a hetvenes években Locatelli fia, Renato is belépett a vállalkozásba, akinek fő feladata az értékesítés volt.

 

Locatelli munkáját nagyban segítette testvére, Cesare, akinek hobbija a kémia volt. A testvérpár gyakran hódolt Carlo hobbijának, az utazásnak, melynek során megismerkedhettek a világ különböző pontjain élő szakemberekkel és az ottani divattal. Az ötvenes évek végén megszületett egy nemzetközi magazin ötlete, amely bemutatta a legfrissebb divatirányzatokat a haj stílusától kezdve a lakberendezésig minden területen.

 

A vállalat a hetvenes évek elején alkotta meg az LK krémfestéket, amely a mai napig a Lisap egyik leghíresebb és legkeresettebb terméke, hiszen a hosszú éveken át a festék mindig bebizonyította, hogy megállja a helyét a nemzetközi piacon is. Ezután 1987-ben létre jött a másik napjainkig közkedvelt termék, az Escalation. A 90-es évek során kialakult a marketinggel foglalkozó részleg, ezzel is támogatva a márka külföldi elterjedését. Ekkoriban költözött a gyár a Milanó melletti Rescaldinába, ahol a mai napig is folytatja termelő tevékenységét. A gyár az elmúlt években megújult, így a termékek a legkorszerűbb technológiákkal készülnek, kielégítve az olasz és a nemzetközi piac igényeit is.

 

Akárcsak a gyár, úgy a vállalat is folyamatosan fejlődik és tesz eleget a piaci kihívásoknak. A termékek is igazodnak mind a fodrászok, mind a vendégek igényeihez.

 

A Lisap Hungary a kezdetektől törődött partnereivel, a fodrászokkal és oktatócsapatával is. Az első évtől kezdve működik egy oktatócsapatunk is, akikkel rendszeresen járunk Olaszországba oktatásokra.

Cégünk, 2012-től forgalmazza a gyár Diapason termékcsaládját. 2014 júliusától az olasz anyavállalat felkérésére a teljes Lisap termékcsalád magyarországi kizárólagos forgalmazói lettünk (Hair Profession Kft.).

 

Budapesten és Pest megyében saját képviselői rendszerrel dolgozunk, amely hatékony és közvetlen kapcsolatot biztosít partnereinkkel. A vidéki területeken az értékesítést területi kereskedői rendszerrel valósítjuk meg.

 

Termékválasztékunk egyedülállóan nagy a többi piacon fellelhető márkához képest.  Az LK hajfestékek melletti másik méltán népszerű termékünk az Easy termékcsalád, amelyet elsőként vezettünk be Magyarországon az ammóniamentes termékek piacán.